Svaštara

Djeluje poput Viagre, besplatno je, a ne uzrokuje loše nuspojave

Jedna stvar može pomoći kod problema u spavaćoj sobi – potpuno je besplatna, a možete izbjeći i moguće nuspojave Viagre. Pokrenite se da biste se ‘podigli’

Strasti u krevetu - Facebook

Prema novom istraživanju objavljenom u Journal of Sexual Medicine, postoji još nešto što biste trebali isprobati ako imate problema s erekcijom, a možete izbjeći neugodne nuspojave Viagre.

Borba s erektilnom disfunkcijom je teška, jer bezbrojni muškarci posvuda posežu za lijekovima na recept – za malu pomoć u spavaćoj sobi.

Utjecaj aerobnih vježbi na erektilnu disfunkciju

Za ovu studiju istraživači su željeli znati hoće li aerobna tjelovježba poboljšati erektilnu disfunkciju, s obzirom na to da je stanje često povezano sa srčanim problemima, upalom i suženim arterijama.

Aerobna tjelovježba može pomoći kod sve tri stvari, pa su istraživači mislili da bi mogla pomoći i kod erektilne disfunkcije.

Kako bi to otkrili, prikupili su podatke o problemima s erekcijom iz 11 različitih studija, gledajući koji su oblici liječenja djelovali – bilo da se radi o Viagri ili vježbanju.

Naravno, aerobna tjelovježba bila je gotovo jednako učinkovita kao i lijek na recept, a dobro je napomenuti da je besplatna, dostupna, a jedina nuspojava je poboljšanje zdravlja.

Točnije, sudionici istraživanja koji su iskusili poboljšanu erektilnu disfunkciju u usporedbi s kontrolnom skupinom izvodili su 30 do 60 minuta aerobne vježbe – hodanje, vožnja bicikla, trčanje, plivanje, tri do pet puta tjedno.

Evo što učiniti

Ako imate problema s erekcijom, ova bi otkrića trebala biti dobra vijest. Ne samo da je aerobna tjelovježba laka poput izlaska na kućna vrata i odlaska u šetnju, već se ne morate brinuti ni o kakvim nuspojavama koje biste mogli dobiti s lijekom na recept.

– Pružatelji zdravstvenih usluga trebali bi razmotriti preporuku redovite aerobne vježbe kao niskorizične nefarmakološke terapije za muškarce koji imaju poteškoća s erekcijom – zaključili su autori studije.

Bez obzira započnete li rutinu trčanja, šetnje ili plivate u najbližoj teretani, prednosti aerobne vježbe su neusporedive. Ne samo da su izvrsne za zdravlje srca i opću dobrobit, već bi mogle poboljšati i seksualni život, donosi MBG. prenosi 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh