Svaštara

Zvijezde obožavaju osobe koje imaju ovu planetu u natalnoj karti, budite u njihovoj blizini

Po horoskopu, određene planete donose sreću i blagostanje ukoliko se nađu u natalnoj karti nekog znaka.

Sretna žena - eZadar.hr

Pa tako, Jupiter je jedna od onih planeta koja su neka vrsta štita od svega „lošeg“ i to ako se nađe u Strijelcu.

Strijelac i Jupiter udruženi donose moć, uspjeh, uživanje…

Šta znamo o Strijelcu i zašto ga zvijezde vole?

Pripada vatrenim znakovima, obožava putovanja, avanture, nemirnog i radoznalog je duha i ima visoka moralna načela. Osobe rođene u znaku Strelca su energične, otvorene i nesputane, ne drže do pravila, a kad je riječ o ljubavi – kada nekoga prestanu da vole, pakuju svoje „pinklice“ i odlaze. Drugima ovo može da deluje surovo, ali radije biraju život u istini, nego da pate u laži. Na kraju, kad se sve sagleda, oni ne donose sreću samo sebi – već i drugima!

Karakteristično za Strijelca jeste i određena vrsta dvojnosti – ili ih krasi ekstremna duhovnost ili su najveći hedonisti. Imaju velike apetite, žele sve da isprobaju, nauče… Tipično za njih je i da nastupaju impulsivno, bez mnogo razmišljanja upuštaju se u romantične avanture, opasan sportski poduhvat ili rizičan posao. Za njih se kaže i da su u duši kockari, bez mozganja će rizikovati sve ako osjete da to treba da urade.

Inače su veoma komunikativni, ponekad i previše, ne libe se da kažu šta im prvo padne na pamet, da pitaju sve što ih zanima – čak i kada su svjesni da će drugima biti neprijatno. U suštini su veoma pošteni i iskreni, pa misle da su i drugi takvi. Velikodušni su, nekad i rasipni, vole luksuz, proslave, svečanosti i društvene skupove. Imaju potrebu da uvijek budu u centru zbivanja, prvi će se javiti kao dobrovoljci kad nešto treba da se uradi, proba ili da se nekome pomogne.

Gaje velike afinitete prema svemu što je drugačije – druge zemlje, običaji, kultura, jezici, a naročito egzotična mjesta. Uživaju u putovanjima, ne vole dosadne poslove, iritiraju ih malograđanske forme i tračarenje. Ne podnose kontrolu, pa tako ne vole poslove i odnose koji ih ograničavaju i primoravaju da idu van svojih uvjerenja. Moraju da se osjećaju slobodno i nesputano u svakom trenutku.

Budući da su duhom mladi, to se oslikava i na fizički izgled. Obično lijepo izgledaju, atletske su građe. Na poslu i u odnosima sa drugima mogu da budu teški, umiju da budu strogi, ponekad i maliciozni, ali nisu „ubitačni“ kao Škorpije. Strijelac ima velike životne apetite koji mu se obično i ostvare.

Ovo su glavne karakteristike Strijelca:

Život s njima je pustolovina sama po sebi.
Velikodušni su i uvijek spremni na davanje, bez očekivanja nečega za uzvrat.
Veseli su, društveni i svima se sviđaju.
Imaju čvrste stavove i bore se za svoja uvjerenja.
Odlično su rame za plakanje.
S njima ćete uvijek znati na čemu ste i šta misle o vama.
Rado dijele svoja iskustva i znanja s drugima, piše Sensa.

 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh