Svaštara

Komplimenti na koje muškarci padaju

Svakoj osobi je potrebna toplina i po koja lijepa riječ.

Ljubav - Unsplash

Osjećanja se mogu izraziti na mnogo načina, a jedan od njih su komplimenti. Muškarci vole nenametljive komplimente, kratke, ali sa dubokim značenjem.

Baš kao i kada dajete kompliment nekoj ženskoj osobi, komplimenti na koje padaju muškarci moraju biti usmjereni na njihove stvarne kvalitete: muškost, odgovornost, izdržljivost, snagu volje i omiljene osobine karaktera. To mogu biti komplimenti koji opisuju izgled i sposobnosti, ali i riječi podrške koje muškarcu daju samopouzdanje.

Tako sam sretna što sam te upoznala

Muški ego je bezgraničan. Drago im je što znaju da su za vas najbolji u cijelom univerzumu i nezamjenjivi. Ova fraza je prihvatljiva u svakoj situaciji – bilo da je to večera kod kuće ili u restoranu, ili samo obična šetnja.

Vrlo si mi drag

Snimite afirmativnu audio poruku i pošaljite mu je na Viber. Iskreno mu recite koliko vam je drag i koji njegovi postupci vam najviše znače. Obavezno mu napišite da posluša vašu audio poruku kada bude sam.

Ja vjerujem u tebe

Po pravilu, uspjeh u karijeri i poslu pomaže čoveku da bude siguran u sebe i u budućnost. A ako podrška dolazi od žene koja je pored njega, onda će mu ovo sigurno biti izvor inspiracije. „Vjerujem u tebe“ su četiri važne riječi koje će vašem muškarcu dati podsticaj u razvoju.

Gorim od želje da te osjetim

U trenutku intimnosti, pogledajte ga u oči i recite mu kako ga želite. Suprotno predrasudama, krevet je odlično mjesto za razgovor, sve dok se radi o seksu i o tome koliko je vaš partner divan.

Mogu se osloniti na tebe

Ako se u društvu prijatelja ili rođaka sjećate slučaja kada je vaš muškarac pokazao brigu za vas, a vi ste odlučili da to podjelite sa svima, ne zaboravite da podsjetite partnera koliko je pouzdan, da se osjećate zaštićeno od toga.

Ti si najbrižniji otac na svijetu

Ako imate djecu, onda je jedan od dobrih trenutaka za komplimente muškarcu kada se igra sa djetetom ili ide u šetnju sa djecom. Naglasite da je on najbolji i najbrižniji otac na svijetu, piše Ljepota i zdravlje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh