Svaštara

Istraživanje utvrdilo zbog čega mnoge žene imaju smanjenu želju za intimnim odnosima

Udate žene i one koje su dugogodišnjim ljubavnim vezama imaju veću vjerovatnoću da dožive smanjenje želje za intimnim odnosima. Zbog čega je to tako?

Par - Infpult.info

Naime, istraživanje koje je objavljeno u Archives of Sexual Behavior pokazalo je da žene gube želju za vođenjem ljubavi s muškarcima koji odbijaju obavljati kućanske poslove.

Psiholozi Emily A. Harris, Aki Gormezano i Sari van Anders intervjuisali su više od hiljadu žena koje žive s partnerima i imaju djecu. Postavljali su im pitanje o nedostatku seksualne želje i podjeli kućanskih poslova.

Utvrdili su da žene koje obavljaju veći dio kućanskih poslova imaju znatno manju želju za seksom u odnosu na žene čiji su muškarci bili više aktivni kada je riječ o pospremanju doma.

Naglasili su da žene koje više pospremaju svoj odnos s partnerom počinju smatrati nepravednim i upravo zbog toga odbijaju seksualne odnose. Dame koje su u neuravnoteženim partnerskim odnosima često su ogorčene zbog ovakve situacije.

Drugo, žene počinju osjećati da njihovi muškarci u potpunosti ovise o njima, tj. račnaju da će one umjesto njih obavljati osnovne životne zadatke, što također dovodi do smanjenja libida. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh