Svaštara

ČOVJEK U RADNIČKOM ODIJELU ULAZI U BUS, HTIO DA SJEDNE PA SE IZVINIO BEOGRAĐANKI DA JE NE ISPRLJA: Njena reakcija ga ODUŠEVILA

Na liniji 27 u Beogradu ušao je čovek u radničkom odijelu, htio da siedne pa se ženi koja je sjedila pored njega izvinio da je ne isprlja.

Naime, dok se vozimo gradskim prevozom često možemo da čujemo ili vidimo neobične situacije i događaje, a nerijetko i da budemo njeni akteri.

Ova lijepa priča iz gradskog prevoza objavljena je na društvenoj mreži Tviter i razniježila je mnoge korisnike ove mreže.

– U 27 sam. Ulazi čovjek u radničkom odijelu i sjeda pored mene. Kaže: “Izvinite ne bih da Vas isprljam”. Ja rekoh: “Ne brinite se, vrijedne ruke nikada ne mogu biti prljave”. Sjedite i uživajte. Dobila sam osmijeh od uva do uva i pozdrav i zahvalnost kada je čika izašao. Meni je dan dobar – napisala je jedna djevojka i pokrenula lavinu komentara.
autobus, GSP
– “Ruka ruku mije, obraz obadvije”, kako to lijepo kaže narodna mudrost. Ljudska toplina vrijednija od svega. Bravo – piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

Sudeći po komentarima, mnogima je ova lijepa priča uljepšala dan.

– Predivan gest! Uljepšali ste mi dan – stoji u jednom od komentara.

Pročitavši ovaj tvit mnogi su se prisjetili i svojih najmilijih koji i dan danas krvavo zarađuju kako bi imali koru hljeba za sebe i svoju porodicu, kojima su ruke prljave, ali rade pošteno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh