Svaštara

Naše nane sve su znale: Ovako možete spasiti jelo koje ste presolili

Dodajte pomalo i redovno probajte jelo kako ne biste i sa njima pretjerali.

Sol - Blogspot

Mrkva, luk ili krompir

Ako ste presolili supu, umak ili gulaš, u jelo dodajte jednu cijelu glavicu luka, mrkvu ili oguljeni krompir koji će pokupiti višak soli.

Limunov sok ili sirće

Ovo takođe možete da koristite za presoljenu supu, ali budite oprezni. Ovaj trik djeluje samo ako ste malo presolili jelo, u suprotnom će rezultat biti preslana i prekisela supa.

Mlijeko, pavlaka ili jogurt

Presoljeno varivo ili paprikaš takođe možete da pokušate da spasite na ovaj način. Naime, kremasti mliječni proizvodi uspješno neutrališu slanoću jela.

Jabuka

Ubacite oguljenu jabuku u jelo, ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u jelu da pokupi so, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite, kaže My Foodbook.

Voda

Možete da dodate i vodu, a ako je potrebno da poslije toga zgusnete jelo posegnite za malo gustina ili skroba, a možete da dodate i bešamel sos.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh