Luda planeta

Aleksandar je na rođenju svoje kćerke posumnjao na nešto STRAŠNO: Sada ima DOKAZ i neko mora da odgovara

Majka kaže da joj je uskraćena prilika da nosi svoje dijete

Porođaj - Net.hr

Dafni i Aleksandar Kardinale su u septembru 2019. dobili djevojčicu koja uopšte nije ličila na njih. Poslije DNK testiranja pronašli su par koji je dobio njihovu djevojčicu i odlučili su da zamijene djecu.

Kardinaleovi sada tuže Kalifornijski centar za reproduktivno zdravlje kao i laboratoriju In VitroTek iz Los Anđelesa za nemar, prikrivanje greške i loše liječenje.

Prilikom emotivne konferencije za novinare, Dafni Kardinale je rekla da će njihove “uspomene na rođenje uvijek biti uprljane bolesnom realnošću da je naše biološko dijete dato nekom drugom, a da beba za koju sam se borila da je donesem na svijet nije naša”.

Kardinale je rekla i da joj je “uskraćena prilika da nosi svoje dijete”.

Greške prilikom vještačke oplodnje (IVF) – kada se ženine jajne ćelije u laboratorijskim uslovima oplode muškarčevom spermom i vrate u ženinu matericu – nažalost su prilično česte.

Jedna porodica iz Kalifornije je 2019. godine otkrila da je njihovo dijete rodila žena u Njujorku. Tužili su je jer je željela da zadrži dijete, ali je sudija kasnije donio presudu u korist genetskih roditelja.

U tužbi podnijetoj sudu u Los Anđelesu se navodi da je par potražio pomoć klinike u ljeto 2018. Godinu dana kasnije, Kardinaleovi su dobili dijete za koje su vjerovali da je njihovo.

Kardinale je rekla da je očekivala plavokoso dijete, poput njihovog prvog djeteta i da se iznenadila kada je vidjela devojčicu “mnogo tamnije kože”. Aleksandar je bio toliko šokiran da se sklonio iz sale, navodi se u tužbi.

Par je poslije dva mjeseca sproveo DNK testiranje koje je potvrdilo da oni nisu biološki povezani sa dejtetom.

– Osjetio sam da se prostorija skupila, bilo mi je muka i potpuno sam otupio – rekao je Aleksandar Kardinale.

Klinika im je onda pomogla da pronađu drugi par iz Kalifornije koji je dobio njihovu kćerku. Kćerkica Kardinaleovih imala je četiri mjeseca kada su je prvi put vidjeli. Poslije nekoliko sastanaka, dva para su se odlučila na pravni proces zvanične razmjene beba do kog je došlo u januaru 2020. godine.

– Umjesto da dojim svoje, dojila sam i povezala sam se sa djetetom koje sam kasnije morala da dam – rekla je Kardinaleova i dodala da je čitav incident najteže pao njihovoj sedmogodišnjoj kćerki koja nije razumjela šta se dešava.

– Horor ove situacije se ne može ublažiti – navodi se u tužbi.

Kardinaleovi su potražili i stručnu pomoć zbog pretrpljenog stresa i depresije, a njihov advokat je rekao da i druga porodica planira tužbu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh