Svijet

U napadu na izbjeglički kamp u Gazi,ubijeno 10 osoba, većina žrtava djeca

Najmanje deset Palestinaca je ubijeno kada su izraelski ratni avioni u utorak izveli napad na grupu djece u izbjegličkom kampu Maghazi, u centralnom Pojasu Gaze, tvrde medicinski izvori.

Borbeni avioni gađali su područje gdje su se okupila djeca u izbjegličkom kampu Maghazi, rekli su očevici.

“Većina žrtava bila su djeca koja su se igrala”, rekao je očevidac za Anadolu.

Izrael je pokrenuo ofanzivu na Pojas Gaze od prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra u kojem je ubijeno oko 1.200 ljudi.

Broj ubijenih u napadima koje je izraelska vojska izvodi na Pojas Gaze od 7. oktobra 2023. godine porastao je na 33.843.

Izraelski rat je gurnuo 85 posto stanovništva Pojasa Gaze u interno raseljene uz akutnu nestašicu hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, govore podaci Ujedinjenih nacija,piše N1

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u januaru Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi se osiguralo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh