Svijet

Putin i službeno kandidat za predsjednika Rusije

Ruski predsjednik Vladimir Putin službeno se kandidovao za predsjedničke izbore koji će se održati od 15. do 17. marta…

Vladimir Putin - Tanjug.rs

Ruski predsjednik Vladimir Putin službeno se kandidovao za predsjedničke izbore koji će se održati od 15. do 17. marta, objavila je novinska agencija Interfax, pozivajući se na centralno izborno povjerenstvo.

I pristaše i protivnici očekuju da će Putin osvojiti novi šestogodišnji mandat koji bi ga, ako ga završi, učinio ruskim vladarom sa najdužim stažem od 18. stoljeća. Putin je intenzivirao slamanje opozicije od početka rata u Ukrajini, a njegovi najistaknutiji kritičari su ili pobjegli u inostranstvo ili su u zatvoru, prenosi HINA.

Oni koji mu se protive, uključujući antiratnog kandidata Borisa Nadeždina, imaju rok do srijede za prikupljanje potrebnog broja potpisa za podršku svojih kampanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh