Svijet

Blinken i Abbas: SAD podržava ‘opipljive korake’ za stvaranje palestinske države

Američki državni sekretar Antony Blinken sastao se u srijedu s predsjednikom Palestinske uprave Mahmoudom Abbasom…

Blinken i Abbas - WAFA

Američki državni sekretar Antony Blinken sastao se u srijedu s predsjednikom Palestinske uprave Mahmoudom Abbasom na Zapadnoj obali koju je Izrael okupirao, nakon što je izvršio pritisak na izraelske čelnike da ponude put ka palestinskoj državi.

Glavni američki diplomat Antony Blinken rekao je u srijedu predsjedniku palestinskih vlasti Mahmoudu Abbasu da Washington podržava “opipljive korake” prema stvaranju palestinske države.

Blinken je ponovio dugogodišnji stav Washingtona da palestinska država mora stajati uz Izrael, “i živjeti u miru i sigurnosti”, rekao je glasnogovornik State Departmenta Matthew Miller, javlja France 24.

Nakon sastanka s predsjednikom Palestinske uprave Mahmoudom Abbasom, Blinken će odletjeti u Bahrein na razgovore s kraljem Hamadom o sprječavanju regionalne eskalacije rata Izraela i Hamasa u Gazi, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh