Svijet

Tri radnika poginula u Hamburgu u padu skele, utvrđuje se broj nestalih

Najmanje tri radnika poginula su pri padu skele na velikom gradilištu u Hamburgu. Jedan radnik je teško povrijeđen, a, prema pisanju medija, ima i nestalih nakon urušavanja skele. Do nesreće je došlo jutros oko devet sati i iako je najprije bilo objavljeno da je pet radnika poginulo, službene informacije do kojih je došao Bild je da su tri osobe poginule.

Nesreća u Njemačkoj - Profimedia

Nije poznato koliko osoba se vode kao nestali nakon nesreće. Gradilište je zatvoreno, a blizu 700 građevinskih radnika je poslano kućama.

Identiteti stradalih radnika još nisu objavljeni.

Kako izvještava NDR, spasioci i hitna služba su i dalje na terenu. Prema prvim informacijama, radnici su pali sa osmog sprata na skeli. Na mjestu nesreće su i teške mašine za otkopavanje.

Ovo gradilište je jedno od najvećih u Hamburgu i tu radi oko 1.500 radnika. Na tom gradilištu grade se prodavnice, restorani, poslovni prostori, autobuska stanica kao i hoteli i apartmani.

“Niko u početku nije znao šta se desilo“, kaže radnik Falko Baranovski u intervjuu za njemačku novinsku agenciju DPA, prenosi RTl.

Mnogi građevinski radnici su u šoku.

„Sad stvarno razmišljam da li ću opet na takvu skelu. Sad sam jako uplašen”, rekao je radnik Niko Grubešić.

Glasnogovornik vatrogasnog odjela u Hamburgu Philipp Baumann izjavio je da vatrogasna služba radi pod teškim okolnostima te da pretpostavljaju da ispod ruševina ima još ljudi.

Prema pisanju RTL-a trenutno je u toku prebrojavanje radnika kako bi se utvrdilo koliko ih je nestalo. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh