Svijet

Pojavile se nove glasine o Putinovom zdravlju, iz Kremlja odgovorili: To nam samo izaziva smijeh

Nakon što su se pojavile nove informacije o izuzetno narušenom zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina, iz Kremlja su saopćili kako su takve vijesti lažne te da je Putin u izuzetno dobrom zdravstvenom stanju.

Naime, u javnosti su se pojavile informacije da je Putin doživio srčani zastoj, a glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov odbacio je takve navode.

“Razgovor o zdravstvenim problemima Vladimira Putina spada u domen špekulacija. S njim je sve uredu”, rekao je Peskov.

Također, Peskov se osvrnuo i na ranije priče o tome kako Putin ima dvojnike.

“Te priče su apsurdne i lažne. Ne donose ništa osim smijeha”, poručio je.

Inače, posljednje informacije o Putinovom zdravstvenom stanju pojavile su se na nekoliko Telegram kanala, a dospjele su i u britanske medije.

Iz Kremlja su se nekoliko puta ranije oglašavali te su poručili kako je riječ o dezinformacijama. S druge strane, zvaničnici ukrajinske obavještajne službe naglasili su kako je Putinovo zdravstveno stanje pogoršano te da je, prema njihovim informacijama, ruskom predsjedniku ostalo još nekoliko godina života.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh