Svijet

Žestoke borbe IDF i Hamasa unutar Pojasa Gaze, prvi put od početka rata

Sve veća eskalacija sukoba.

Borci Hamasa sukobili su se sa izraelskim trupama unutar Pojasa Gaze, saopštili su danas iz Hamasovog vojnog krila – Al-Kasam brigada.U pitanju je, kako se čini, jedan od prvih sukoba između dve strane na kopnu unutar Pojasa Gaze otkako je izbio rat 7. oktobra, preneo je Si-En-En.

Iz Hamasovog vojnog krila su poručili da su iz zasede uništili dva izraelska vojna buldožera i tenk, nateravši izraelsku vojsku da se povuče u Izrael bez svojih vozila.

– Vojnici cionističkih snaga koji su upali u zasedu kod Kan Junisa ostavili su svoja vozila i pobegli istočno od ograde, trčeći – tvrde Al Kasam brigade na društvenim mrežama.Izraelske odbrambene snage (IDF) su samo navele da su “hici ispaljeni ka njima kada su prolazili na zapadu, kod ograde sa Pojasom Gaze, u oblasti Kisufim”.

– IDF tenk je napao terorističku ćeliju koja je pucala na vojnike – dodao je IDF.

Kibuc Ksufim u Izraelu se nalazi istočno od Kan Junisa.IDF je potvrdio Si-En-Enu telefonom da su njihove trupe vršile operaciju unutar Gaze tokom incidenta.

Ovo nije prvi put da je IDF potvrdio da je vršio operacije unutar Gaze od početka napada Hamasa 7. oktobra, s obzirom da je IDF 13. oktobra saopštio da je izveo racije unutar Gaze, dodaje američka televizijska mreža,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh