Svijet

“NE ZAUSTAVLJAMO NAPADE NA GAZU” Izrael objavio smrt komandanta Hamasa

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari izjavio je danas da je visoki komandant Hamasa poginuo u izraelskom zračnom napadu tokom noći u Pojasu Gaze .

– Ne zaustavljamo naše napade na pojas – rekao je on i dodao da je u napadima preko noći ubijeno na desetine pripadnika Hamasa, uključujući i zamjenika komandanta te militantne grupe, prenio je Times of Israel.

On je istakao da ID pojačava napade u Pojasu Gaze kako bi smanjio prijetnje svojim snagama u pripremi za sljedeću fazu rata, misleći na očekivanu izraelsku kopnenu ofanzivu.

– U narednu fazu idemo pod najboljim uslovima za ID i u skladu sa odlukom političkog ešalona – dodao je Hagari.

IDF je ranije objavio da su u zračnom napadu u blizini granice s Pojasom Gaze ubijena dva komandosa Hamasove jedinice Nuhba , koja je predvodila napad Hamasa na južni Izrael 7. oktobra.

Vojska je dodala da su u napadu ubijeni i drugi pripadnici palestinske militantne grupe Hamas, ali nisu naveli detalje.

IDF je istakla da su ratni avioni sinoć napali desetine lokacija Hamasa u Pojasu Gaze, gađajući Hamasove položaje u višespratnicama, tunelima, skladištima oružja, komandnim centrima i džamijama koje Hamas koristi u borbenim dejstvima, prenosi Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh