Svijet

Prve fotografije i navodni snimak pada Prigožinovog aviona

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije objavilo je danas kako se privatni avion Embraer Legacy srušio u regionu Tver. U letjelici se nalazilo deset osoba, a navodno jedna od njih je bio i šef plačenićke grupe Wagner, Jevgenij Prigožin.

avion, pad - Ria.ru

“U avionu je bilo deset ljudi, uključujući tri člana posade. Prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli”, naglasili su iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Precizira se da je avion letio iz Moskve za Sankt Peterburg. Pad se dogodio u blizini sela Kuženkino. Spasioci trenutno tragaju.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj izvijestila je da se prezime i ime čelnika Wagner grupe, Jevgenija Prigožina, pojavljuje na listi putnika. Naglasili su i da su pokrenuli istragu o nesreći.

Guverner Tverske oblasti Igor Rudenja preuzeo je kontrolu nad situacijom sa padom aviona. Kako je pojašnjeno u vladi regiona, na mjestu nesreće su pripadnici policije i Ministarstva za vanredne situacije. Oni utvrđuju detalje incidenta, a preciziraju i broj poginulih.

Ruski mediji su objavili fotografije sa mjesta pada aviona, a na stranici Russia Todayja nalazi se i snimak pada aviona. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh