Svijet

Tornado u Švicarskoj, poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a petnaestak povrijeđeno kada je najvjerovatnije tornado zahvatio gradić La Šo de Fond na sjeverozapadu Švicarske, saopštila je danas policija.

Tornado u Švicarskoj - vijesti.ba

Gradić La Šo de Fond nalazi se u planinama Jura u regionu Nušatel na granici sa Francuskom.

“Tokom oluje je poginula jedna osoba nakon pada građevinskog krana. Petnaestak ljudi zatražilo je medicinsku pomoć”, navodi se u saopštenju, prenosi agencija Frans pres.

Oluja je vrlo brzo prošla ali su jaki udari vjetra pričinili znatnu materijalnu štetu. Oštećeno je nekoliko vozila, vjetar je kidao krovove i čupao stabla.

Švicarska Meteorološka služba saopštila je da je najvjerovatnije tornado prošao duž Jure i da je zahvatio La Šo de Fond. Prema navodima meteorologa, registrovani su udari vjetra od 217 kilometara na sat, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh