Svijet

Kim Jong Un još jednom dao punu podršku Putinu

Narod Sjeverne Koreje izražava punu potporu i solidarnost ruskom narodu, poručio je u ponedjeljak sjevernokorejski vođa Kim Jong Un, a izvještavaju tamošnji državni mediji.

Kim Jong Un - reuters

Kim Jong Un je svom ruskom kolegi uputio čestitku povodom nacionalnog ruskog praznika te još jednom podržao Rusiju nakon što je krenula agresija na Ukrajinu.

U izjavi koju je objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA ne spominje se invazija na Ukrajinu ili uključenost Moskve u oružani sukob, ali se hvali dobra odluka i vodstvo Vladimira Putina da zaustavi rastuće prijetnje neprijateljskih sila.

Podržavamo Rusiju u svetoj i nemilosrdnoj borbi za održavanje vlastitog suvereniteta, razvoja i interesa svoje zemlje, navodi se u izjavi te se spominje sukob protiv zapadnih, imperijalističkih sila, točnije, protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Sjeverna Koreja i Kim Jong Un ujedno su osudili zapadnu vojnu pomoć Ukrajini, kao i što su još jednom negirali vlastitu pomoć raketama i projektilima ruske paravojne skupine Wagner, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh