Svijet

Papa i dalje ostaje u bolnici, preskočit će blagoslov

Franjo je u srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile.

Papa Franjo dobro se oporavlja od operacije, no ljekari su mu savjetovali da odustane od nedjeljnog blagoslova s bolničkog balkona kako ne bi opterećivao trbušne stijenke.

Izvješćujući danas novinare u bolnici Gemelli glavni hirurg Sergio Alfieri također je rekao da je 86-godišnji Papa pristao na prijedloge ljekara da ondje ostane barem cijele sljedeće sedmice. Franjo je u srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile.

Alfieri je rekao da je Papa 2021. godine, posljednji put kada je bio podvrgnut operaciji u istoj bolnici, doista blagoslovio stojeći s balkona, ali to je bilo oko sedam dana nakon operacije crijeva.

– Svaki put kad ustane iz kreveta i sjedne u fotelju, opterećuje trbušne stijenke. Prošla su samo tri dana. Zamolili smo Svetog Oca da bude razborit i izbjegava naprezanje (stajanja na balkonu) – rekao je.

Rekao je da je Papi jučer skinuta intravenska sonda i sada je na polučvrstoj dijeti. Svi medicinski parametri bili su u granicama normale i nije bilo srčanih problema.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh