Svijet

Turkiye: Broj poginulih od posljedica zemljotresa povećan na 44.218

Iz Uprave za vanredne situacije Turkiye (AFAD) saopćeno je da je od 6. februara na jugu Turkiye registrirano ukupno 9.136 zemljotresa, odnosno naknadnih podrhtavanja tla nakon prva dva potresa

Broj poginulih od posljedica razornih zemljotresa koji su 6. februara pogodili južne regije Turkiye sa epicentrom u Kahramanmarasu povećan je na 44.218, javlja Anadolija.

Iz Uprave za vanredne situacije Turkiye (AFAD) saopćeno je da je od 6. februara na jugu Turkiye registrirano ukupno 9.136 zemljotresa, odnosno naknadnih podrhtavanja tla nakon prva dva potresa koji su bili magnitude 7,7 i 7,6.

Potresi su pogodili i susjedne zemlje, uključujući i Siriju, Liban i Egipat.

Nadležni timovi su postavili blizu 335.400 šatora koje su poslala ministarstva i nadležne institucije, kao i druge zemlje i međunarodne organizacije, u zoni potresa.

Više od 11.400 lokalnog i međunarodnog osoblja za traganje i spašavanje još uvijek radi na terenu.

Četiri mobilna centra za socijalnu pomoć angažirana su u naporima psihološke podrške u slučaju katastrofe u Kahramanmarasu, Hatayu, Osmaniyeu i Malatyi.

Blizu 912.000 ljudi dobilo je psihosocijalnu podršku, od čega oko 615.000 u potresnom području i 297.000 izvan potresnog područja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh