Svijet

Medvedev: Amerika i NATO su objavili rat Rusiji

Visoki ruski dužnosnici danas su nastavili optuživati SAD i Zapad za odluku ruskog predsjednika Vladimira Putina o suspenziji sporazuma o kontroli nuklearnog oružja Novi start.

Dmitrij-Medvedev- britannica

Odluku još treba potvrditi ruski parlament, ali nitko ne sumnja da će se to dogoditi.

Bivši ruski predsjednik i Putinov bliski saveznik Dmitri Medvedev, koji je trenutno zamjenik predsjednika Sigurnosnog vijeća Rusije, kaže da se s tim potezom predugo čekalo jer su, kako tvrdi, SAD i NATO praktički objavili rat Rusiji.

“Bili smo prisiljeni na tu odluku ratom koji su našoj zemlji objavili Amerika i ostale članice NATO-a. Ta odluka imat će golem odjek u svijetu, a naročito u SAD-u”, objavio je Medvedev na svom Telegram kanalu.

I šef ruske Dume, donjeg doma parlamenta, također je optužio SAD za rusku suspenziju sporazuma.

“Amerika odbija postupati u skladu sa svojim obavezama, a odbila je i prijedloge naše zemlje o pitanjima globalne sigurnosti. Tako je uništila arhitekturu međunarodne stabilnosti”, rekao je šef Dume Vjačeslav Volodin, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh