Svijet

Zelenski: Macron gubi vrijeme na dijalog s Rusijom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da Ukrajina nastavlja braniti Bahmut, grad u istočnoj regiji Donjeck kojeg Rusi već mjesecima očajnički pokušavaju osvojiti, ali će pritom paziti na cijenu koju za to plaćaju.

Volodimir Zelenski - facebook

– To nije naročito velik grad. Baš kao i mnoge druge gradove u Donbasu, Rusi su ga potpuno razorili. Za nas je važno ga obraniti, ali ne po svaku cijenu, ne ako će svi umrijeti, rekao je Zelenski za talijanski list Corriere della Sera.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je kako francuski predsjednik Emmanuel Macron gubi svoje vrijeme potičući dijalog s Rusijom.

– Macron gubi svoje vrijeme. Došao sam do zaključna da ne možemo promijeniti stav Rusije. Ako su se odlučili izolirati sanjajući ponovnu izgradnju starog sovjetskog carstva, mi tu ne možemo ništa napraviti, rekao je Zelenski, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh