Svijet

Objavljen raspored Zelenskog u Vašingtonu, oglasio se i Bajden

Održat će i zajedničku press konferenciju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) napustio je svoju zemlju prvi put od početka ruske invazije koja je krenula 24. februaram,piše Avaz.

Zelenski je otputovao u Vašington, a Bijela kuća je objavila raspored ukrajinskog predsjednika. Njega će 14:30 po lokalnom vremenu dočekati američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden).

Pola sata kasnije održat će sastanak u Ovalnoj sobi, a u 16:30 Bajden i Zelenski će održati zajedničku press konferenciju.

Inače, Zelenski je posljednji put Bijelu kuću posjetio u septembru 2021. godine. Povodom njegove posjete na društvenim mrežama se oglasio Bajden koji je Zelenskom poželio ugodan let.

– Nadam se da će ti let biti ugodan, Volodimire. Uzbuđen sam što dolaziš. Imamo puno toga za raspraviti – poručio je Bajden.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh