Svijet

Velika Britanija: Obilne snježne padavine paralisale život

U Škotskoj je temperatura sinoć pala na minus 15 stepeni. Škole su u pojedinim područjima zatvorene zbog jakog snijega

Obilne snježne padavine i poledica koje se od sinoć bilježe širom Velike Britanije izazvali su ozbiljne poremećaje u saobraćaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Najjače snježne padavine u zemlji od 2013. godine izazvale su ozbiljne poteškoće u saobraćaju u glavnom gradu Londonu, uz kašnjenja ili djelimično otkazivanje mnogih linija podzemne željeznice.

Na pojedinim putevima vozači su bili zaglavljeni i više od osam sati.Velika Britanija: Obilne snježne padavine paralisale život
Svi letovi su obustavljeni na aerodromu Stansted, koji je morao da zatvori svoju pistu u glavnom gradu zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Više od 50 letova je otkazano ili odgođeno na aerodromima Heathrow i Gatwick zbog snijega, poledice i magle koji su zahvatili zemlju.

Putnici su ostali “zaglavljeni” na aerodromima.

U Škotskoj je temperatura sinoć pala na minus 15 stepeni. Škole su u pojedinim područjima zatvorene zbog jakog snijega.

Umrlo je troje djece koja su pala u jezero prekriveno ledom u Solihulu, u blizini grada Birmingema.

Tokom cijele sedmice u cijeloj zemlji očekuju se hladno vrijeme i snijeg


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh