Svijet

Katar nije zaboravio Dan državnosti BiH ni tokom Mundijala, čestitka blizu glavnog stadiona

Katar je posljednjih dana svjetski centar nogometa, ali i brojnih drugih dešavanja zbog Svjetskog prvenstva koje se igra u ovoj državi.

Katar nije zaboravio Dan državnosti BiH ni tokom Mundijala - klix.ba

Ipak, nisu zaboravili ni Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Na jednoj od glavnih lokacija Dohe, u Lusailu, nedaleko od centralnog stadiona na kojem će se igrati i finale Mundijala, na dvije zgrade projektovana je zastava BiH i Katara.

Također, upućena je i čestitka Bosni i Hercegovini povodom 25. novembra – Dana državnosti. Na poziv države Katar i organizatora Svjetskog prvenstva u ovoj zemlji nedavno je boravila i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja je imala i sastanke sa zvaničnicima.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova šeik Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al-Thani uputio je telegram čestitku predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji povodom Dana državnosti BiH, a zamjenik Amir Sheikh Abdullah bin Hamad Al-Thani je čestitku uputio predsjedavajućoj Predsjedništva BiH Željki Cvijanović.

Podsjetimo, brojne države svijeta i njihovi lideri uputili su čestitke povodom 79 godišnjice obnove državnosti BiH.

Na današnji dan 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu, održano je prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine što je datum koji se obilježava kao Dan državnosti naše zemlje, piše Klix.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh