Region

Poznato kako su sin šefa policije i prijatelji prebili mladića. Ima i novih detalja

Šibenska policija, koja je vodila kriminalističko istraživanje o slučaju premlaćivanja kod Poljuda u Splitu, u kojem je sudjelovao sin sad već bivšeg načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, dovršila je kriminalističko istraživanje i objavila detalje. Podsjetimo, žrtva premlaćivanja u kojem je sudjelovao Marendićev sin (17) još uvijek se bori za život. Šibenska policija vodila je krim-istraživanje umjesto splitsko-dalmatinske kako bi ono bilo nepristrano.

Priopćenje šibenske policije koja je vodila istragu
Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i četvoricom maloljetnika osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede na štetu 22- godišnjaka koje se dogodilo u Splitu, 6. travnja ove godine.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici u subotu, 6. travnja oko 3:30 ispred kluba u ulici Supavla u Splitu, nakon kraćeg verbalnog sukoba, tjelesno napali 22-godišnjaka na način da su mu zadali više udaraca nogama i rukama u predjelu tijela i glave.

Oštećenom 22-godišnjaku su u KBC Split konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život.

Osumnjičenici će tijekom večeri biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćila je šibensko-kninska policija,piše Index

Nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu može im biti određen istražni zatvor.

Novi detalji
Podsjetimo, 22-godišnji mladić premlaćen je nešto iza 3 sata u noći s petka na subotu ispred noćnog kluba Velvet u Splitu. Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga, hitno je operiran.Kako pišu, sukob je ipak počeo unutar kluba Velvet, u kojem su bila dva društva, jedno u kojem je bio 22-godišnji mladić koji se sada bori za život i drugo u kojem su bili maloljetni sin bivšeg načelnika splitske policije i njegova starija sestra.

Jedan od momaka iz društva 23-godišnjaka bio je navodno vrlo neugodan i nametljiv prema djevojci, a kad ga je ona pokušala odbiti od sebe, ovaj ju je navodno udario nogom, navodi list. U tom trenutku skače njen 17-godišnji brat i pokušava obraniti svoju sestru te u tom junačenju dobiva udarac šakom u glavu.

Tada situacija eskalira, ostali iz obje ekipe umiješali su se u sukob te dolazi do naguravanja i šaketanja. Redari ih sve vrlo brzo izbacuju izvan prostorija kluba, a na cesti potom dolazi do daljnje razmjene udaraca.

Slobodna tvrdi kako je mladić koji je sve zakuhao napustio društvo i vratio se u klub, a vani je ostao 23-godišnjak s još nekoliko prijatelja koji su se potukli s drugim društvom. U bliskoj razmjeni udaraca u jednom je trenutku jedan od maloljetnika nogom u glavu udario žrtvu, koja je bila u polusagnutom položaju te je pala na leđa, udarila glavom o beton i ostala bespomoćno ležati.

Marendićeva ostavka
Marendić je u jutrošnjem priopćenju podnio ostavku navodeći kao razlog to što je jedan od njegove trojice sinova u noći s petka na subotu sudjelovao u premlaćivanju mladića kod splitskog noćnog kluba.

“Poštovani, ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost.

S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.

Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave.

Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku.

Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina”, poručio je Marendić.

Već je bio podnio ostavku zbog drugog sina
Marendićevu ostavku MUP je prihvatio.

Inače, Marendiću ovo nije prvi put da daje ostavku zbog sina. Naime, 2018. godine tada 19-godišnji Marendićev sin pijan je slupao njegov službeni policijski auto. Marendić junior službenim se Fordom Focusom, koji je njegov tata dobio na korištenje, 16. listopada 2018. u 3 sata ujutro zabio u ogradu mosta na splitskim Bačvicama. Izmjereno mu je 1.70 promila alkohola u krvi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh