Region

Užas u vrtiću: Dijete progutalo sredstvo za čišćenje

Dijete od godinu i sedam mjeseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice, nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje u vrtiću.

Vrtić - Ilustracija/123rf

Naime, dijete je rukama dodirnulo površinu na kojoj je bilo sredstvo za čišćenje, a onda je ruku stavio u usta. Nakon toga hitno je prevezeno u bolnicu.

Nesretan slučaj dogodio se u srijedu u Dječjem vrtiću Didi u Kravarskom, u okolini Velike Gorice.

Kako dnevnik.hr radilo se o grešci radnice, konkretno čistačice. Ona je, naime, sredstvom za čišćenje našpricala površinu u vrtiću i nije je dobro obrisala i isprala.

“Dijete je rukama dotaklo to sredstvo za čišćenje, a onda je ručicu stavilo u usta i povrijedilo se. Svi su hitno reagirali i napravili sve kako bi se djetetu pomoglo, isprali su djetetu usta”, ispričala je osnivač više vrtića, među kojima je i taj, Karmen Pavlić.

Dodala je kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da, na svu sreću, dijete neće imati ozbiljne posljedice.

“Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebala čistiti dok djeca borave u skupini, svi zaposlenici imaju jasne upute. Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu. Ne znam što da kažem. Ta je osoba dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati”, ispričala je ona.

Svi su, kaže nam, šokirani i potreseni ovim događajem.

“To je stresno i za nas i za osobu koja je to napravila, a da ne govorim o roditeljima i što oni prolaze. Situacija je očajna”, rekla Pavlić, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh