Region

Ne smiruju se napetosti u Beogradu, Vučić se obratio javnosti

Protest građana i opozicije Srbije počeo je večeras oko 18 sati, po sedmi put, ispred središta Republičke izborne komisije u Beogradu.

Okupljeni su tražili poništavanje izbora na svim nivoima zbog navodnih nepravilnosti koji su uticali na rezultat izbora. No, napetosti su izbile ispred zgrade Skupštine Beograda, u koju su pokušali upasti predstavnici opozicije. Mediji javljaju da se povodom novonastale situacije može očekivati i obraćanje predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Suzavac je na građane bačen sa prozora Skupštine
Kako javlja reporter N1, suzavac je bačan sa prozora iz zgrade Skupštine na okupljene građane.

Bačene su kamenice na prozore Skupštine.

Ponovo je bačen biber sprej, neki od poslanika umivaju lice vodom, i reporteri imaju problema sa izvještavanjem zbog suzavca.

Kopredsjednik stranke ‘Zajedno’, Nebojša Zelenović, izjavio je da je policija okružila sve, da ne zna koliko ih ima u Skupštini Beograda, kao i da ih ima na krovovima.piše N1

“Za sada se ostaje ovdje”, poručio je Zelenović.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh