Region

ISPRIČAO SVE DETALJE GNUSNOG ZLOČINA? VELIBOR MANEV OSUMNJIČEN ZA UBISTVO VANJE VEĆ SATIMA SVJEDOČI

Osumnjičeni Velibor Manev već satima svjedoči u tužilaštvu u Skoplju, a osim njega, saslušava se još jedna osoba uključena u istragu, saznaje “Skoplje1”.

Vanje Gorčevske - Hayat

Izvori iz ustanove ukazuju da je Manev, rodom iz Velesa, detaljno ispričao kako su se desila gnusna djela – ubistvo Vanje Gorčevske (Đorčevske) i Panče Žežovskog (74).

Ko je druga osoba koja se ispituje za sada nije poznato. “Skoplje1” je zatražilo potvrdu od Tužilaštva, odakle su nagovijestili da se stalno preduzimaju radnje i kada budu dostupne konkretne informacije biće saopštene javnosti. Saslušavaju se sva lica koja mogu imati neke informacije, rekli su iz Tužilaštva.

Za sada je poznato i da je jučer Aleksandar, otac ubijene Vanje, priveden na saslušanje u Tužilaštvo i negirao je sve tvrdnje da je umiješan u otmicu i ubistvo. Za ostale, osim osobe koja je prevezla osumnjičenog za organizovanje i izvršenje ubistava, krivicu su priznali u Policijskoj stanici i Tužilaštvu.

Ministar iz Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je istakao da je krivična prijava sastavljena na oko 100 stranica. U njemu se nalaze svi detalji – izjave, iskazi, nalazi vještaka, snimci sa sigurnosnih kamera, telefonski spiskovi svih osumnjičenih. Ispituju se i druge naprave koje su oduzete. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh