Region

Otkriveno ko je pucao u Vanju (14) i kakav je plan imao otac

Motiv ubistva tinejdžerice Vanje Đorčevski (14) iz Skoplja bio je, vjeruju istražitelji, novac, a u ubojstvu je to što je u slučaj umješan i njen otac.

Kako prenosi Večer, on je komunicirao s glavnim osumnjičenim za njenu otmicu i ubojstvo, je Ljupčom Palevskim Palčom.

Prema informacijama policije, Vanjina majka je prodala stan i upravo su sredstva od tog stana bila motiv za iznudu.

Tužilac Gavril Bubevski je rekao da je djevojčica oteta na ulazu u zgradu, piše Index.hr.

Otac otete i ubijene 14-godišnjakinje podijeli je s ubojicama informacije o tome kada će i kako Vanja izaći iz kuće, kako bi organizirana grupa koju je predvodio Palevski mogla iznuditi novac od majke, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski. Vanja je oteta vozilom nestalog, a potom i ubijenog Panča Žižovskog koji je bio u nerazjašnjenoj vezi sa jednim od petorice osumnjičenih, navodi Večer.

-Upravo tim vozilom je maloljetnica odvedena nakon što je, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podijelio informaciju o danu i vremenu njenog izlaska iz kuće, rekao je ministar Spasovski.

Organizator ubojstva Palevski, kojeg je ministar nazvao monstrumom, bio je taj koji ju je upucao, rekao je.

-Glavni organizator i izvršitelj koji je 27. novembra ubio tinejdžericu iz pištolja, negdje oko 10 sati, uplašio se dokaza koje je policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave počinjenog kaznenog djela. Mogu obećati da ćemo ja i institucija učiniti sve da ovu osobu ili ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo, rekao je ministar Spasovski,piše Index

Glavni javni tužitelj Skopskog javnog tužiteljstva Gavril Bubevski rekao je da je, prema izjavama privedenih, organizirana grupa odlučila ubiti djevojčici, i svejedno od majke novac. Točnije vrijeme ubojstava bit će poznato nakon što stignu rezultati obdukcije, koja je jučer završena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh