Region

U Budvi trenutno oko 12.500 turista

Od prvog januara do desetog oktobra Budvu je posjetilo 265 hiljada turista…

Budva - PR/Haber.ba

Od prvog januara do desetog oktobra Budvu je posjetilo 265 hiljada turista, dok je općinska Turistička organizacija inkasirala približio četiri miliona eura taksi, rekao je predstavnik Turističke organizacije Ljubica Pribilović.

Ona je istakla da je tokom turističke sezone ove godine u Budvi zabilježena odličnu posjećenost, i to u glavnom djelu, kao i u predsezoni i početku postsezone.

Pribilovićeva je rekla da je do 10. oktobra Budvu posjetilo 265.000 ljudi koji su ostvarili oko tri miliona noćenja, što je za oko 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a 70 odsto tih turista čine gosti iz Rusije, Ukrajine, BiH, Srbije i Turske.

“Turistička organizacija općine Budva je inkasirala približio četiri miliona eura taksi. Nadamo se da ćemo do kraja godine taj iznos rasti”, rekla je Pribilovićeva.

Ona je navela da u Budvi trenutno boravi 12.500 turista, od kojih u privatnom smještaju 6.000, a u hotelskom 6.500.

Pribilovićeva je istakla da će zbog mnogobrojnih seminara i kongresa koji okupljaju goste iz Zapadne i Centralne Evrope, do kraja godine biti puni hoteli, prenosi SRNA.

“U Budvi trenutno imamo oko 40 diplomata koji su došli ovdje zahvaljujući Policijskoj asocijaciji i trudimo se da im obogatimo boravak u našem gradu obilascima i kroz upoznavanje sa našom kulturom”, poručila je Pribilovićeva, piše Biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh