Region

Slovenci prognoziraju: Gdje i koliko snijega možemo očekivati sljedeće sedmice?

Velika promjena vremena koja stiže u nedjelju, po svemu sudeći, donijeti će i prve snježne padaline. I dok naš DHMZ prognozu snijega zasad ograničava samo na najviše predjele, slovenska stranica Neurje.si najavljuje više snijega

Neurje.si prognozira malo veću količinu kiše za zapadni dio Slovenije u razdoblju od nedjelje do ponedjeljka. Očekuju između 50 i 100 l/m2, no ova količina uvelike će ovisiti o prirodi mediteranske ciklone.

Koristeći modele Europskog centra za srednjeročne prognoze (ECMWF), zaključuju kako će granica snježnih padavina pod utjecajem ove ciklone pasti na oko 1500 m.

To u Sloveniji znači da bi se mogle zabijeliti Kamniške Savinjske i Julijske Alpe, te poznate planine poput Pohorja ili Rogle. Snijeg će se, međutim, ipak brzo otopiti zbog pozitivnih dnevnih temperatura, a samo zahlađenje ne bi trebalo trajati predugo.

Promjena vremena u Hrvatskoj
Nedjelja donosi veliku promjenu, kako će nam se sa sjeverozapada Europe približiti hladna fronta, javlja naša meteorologinja Tea Blažević.

Već od jutarnjih sati kiša i pljuskovi na sjeverozapadu zemlje, a onda će se širiti i drugdje. Lokalno će biti obilnije oborine, uz pratnju grmljavine.

Prema kraju nedjelje i u noći na ponedjeljak, kad dovoljno zahladi, kiša će u gorju prelaziti u snijeg. Temperature će na mjestima u unutrašnjosti biti i desetak stupnjeva niže. Zahladnjet će i na Jadranu, bura će zapuhati najprije na sjevernom dijelu, tijekom noći će se uglavnom proširiti na veći dio Jadrana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh