Region

Šire se crijevne bolesti nakon poplava u Sloveniji

Slovenački Institut za javno zdravlje upozorio je danas da je nakon poplava došlo do većeg širenja crijevnih zaraznih bolesti na području Mežiške doline u Koruškoj.

Poplave u Sloveniji - Tanjug/AP

Institut je preporučio da se pije flaširana voda, kao i da se voda iz česme prokuvava i koristi isključivo za ličnu higijenu, prenosi TV Slovenija, pišu Nezavisne.

U nekim dijelovima Koruške i dalje nema vode, a Institut pretpostavlja da je uzrok infekcije ili kontaminirana voda ili hrana ili kontakt sa kontaminiranim otpadom.

“Od utorka uveče detektujemo slučajeve, idućih dana možemo očekivati širenje oboljelih, zato je važno da se preduzmu preventivne mjere za zaštitu zdravlja u navedenim ili otežanim uslovima”, navodi se u saopštenju Instituta.

Sloveniju su nedavno zadesile poplave, a među područjima koja su veoma pogođena je u Koruška.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh