Region

SUPERĆELIJSKA OLUJA STIGLA U SRBIJU! Snažno nevrijeme u Valjevu, tuče GRAD: Ovako izgleda oblak koji PRIJETI DA POKLOPI ZEMLJU

Superćelijska oluja, koja je prvo protutnjila Slovenijom, a potom prešla preko Hrvatske, stigla je tokom popodnevnih sati u Srbiju.

Olujni oblak - novi

Mesta u Srbiji koja će se naći prva na udaru oluje biće sjeverozapadni dijelovi zemlje, prije svega Bačka i Srem. Gradovi koji će prvi biti pogođeni su Šid i Bačka Palanka, a zatim i Subotica.

Očekuje se da u periodu oko 19 časova bude pogođeno i šire područje Novog Sada.

Naime, kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, jak grad pogodio je Valjevo danas tokom popodneva.

“Nevrijeme se iz Hrvatske kreće ka Srbiji. Za sada nije poznato kog intenziteta će biti i koje tačno dijelove će pogoditi”, navodi se u objavi na Instagram profilu 192.rs.

Počeo je da duva jak vjetar, padaju grad i kiša. Upozorenje RHMZ za Zapadnu Srbiju već je na snazi.

Ranije danas, u Italiji je zabilježen tornado, a u Sloveniji i Hrvatskoj bilo je prisutno snažno nevrijeme koje je čak čupalo stabla.

U Rijeci je još jedan kran srušen uslijed jakog nevremena. prenosi novi

U Rijeci je još jedan kran srušen uslijed jakog nevremena.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh