Region

Više od 50 osoba povrijeđenih u incidentima na sjeveru Kosova: Jedna u teškom stanju

Kako navodi Kosovo online korištene su šok bombe, i suzavci, a policija Kosova je koristila i vatreno oružje

Kosovo - Kosovo Online

Najmanje dvoje Srba je ranjeno, od čega jedan mladić teže i to iz vatrenog oružja, nakon incidenata ispred zgrade općine Zvečan. Oni su protestovali zato što je su novi gradonačelnici, inače Albanci, preuzeli funkciju, iz razloga što su Srbi bojkotovali te izbore na sjeveru Kosova.

Obe povrijeđene osobe su hitno prebačene u KBC Kosovska Mitrovica. Kako javlja reporter Kosovo Onlinea sa lica mjesta, situacija je izuzetno napeta.

Kako navodi ovaj portal korištene su šok bombe, i suzavci, a policija Kosova je koristila i vatreno oružje. Dim je prekrio ulice koje vode ka zgradi opštine. Nekoliko saniteta parkirano je u centru i pružaju prvu pomoć ljudima koji su povrijeđeni od suzavca.

Doktor Zlatan Elek, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici izjavio da se ovoj zdravstvenoj ustanovi javilo više od 50 građana sa povredama od šok bombi, gumenih metaka i bojeve municije. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh