Region

Crna Gora: Dan žalosti zbog žrtava u Srbiji

U Crnoj Gori danas je Dan žalosti zbog tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i masovnog ubistva u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Crna Gora - Volimpodgoricu.me

Odluku o proglašenju Dana žalosti donijela je Vlada Crne Gore.

Prema ovoj odluci, na svim zgradama državnih organa i organa lokalne samouprave i javnih ustanova zastave su spuštene na pola koplja.

Na javnim mjestima danas se neće održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće biti emitovana muzika.

Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju Dana žalosti.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u srijedu ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni.

Dječak, učenik te škole, koji je pucao uhapšen je i prebačen na neuropsihijatriju.

Nepunih 36 sati nakon tragedije u školi na Vračaru došlo je do novog masovnog ubistva u Srbiji kada je naoružani mladić ubio osam i ranio 14 ljudi u selima kod Smedereva i Mladenovca, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh