Region

Evo kolika kazna prijeti Urošu osumnjičenom za masakr kod Mladenovca: U ovom slučaju neće dobiti doživotnu

“Siguran sam da veliki pristisak javnosti neće uticati na odluku suda o krivici i visini kazne”

Uroš B. - Nemanja Nikolić/Printscreen

Uroš B., koji je osumnjičen za masakr kod Mladenovca, obzirom da je 2002. godište, po zakonu, u jednom slučaju neće dobiti doživotnu kaznu zatvora.

“Ukoliko je navršio 21 godinu može biti kažnjem doživotnim zatvorom, a ukoliko nije navršio maksimalna kazna je 20 godina. I ukoliko je navršio 21 godinu veštaci će svakako ocenjivati njegovu podobnost, a imajući u vidu da u Srbiji krivični sudovi rade kao sat, siguran sam da veliki pristisak javnosti neće uticati na odluku suda o krivici i visini kazne, naravno ukoliko bude oglašen krivim”, rekao je advokat Aleksandar Šćekić za Telegraf.rs.

Na mestu masakra koji je počinio Uroš B. (21) kod Mladenovca su potresne scene, po ulici je krv od stradalih i ranjenih, a u ovom mestu vladaju tuga i muk.

On je osumnjičen za masakr kod Mladenovca, kada je sinoć oko ponoći ubio 8 ljudi, a čak 13 ranio. Uhapšen je posle 8 sati aktivne potere.

Pobegao je, jutros oko 8 sati uhapšen je kod rodbine kod koje se krio.

Inače, nakon ubistva osam ljudi i ranjavanja 14 osoba, oteo je taksistu Malog Požarevca.

U tom trenutku u kolima se našla jedna žena.

Bio je naoružan do zuba.

Najmlađa žrtva ima svega 15 godina.

Na ljude je pocao iz automatske puške. U krvavom piru u selu Dubiona ubio je policajca koji je bio na dužnosti i njegovu sestru.

U Duboni kod Mladenovca stradali su policajac M.P. (22) i njegova sestra K.P. (19) i D. T. (25) . Na drugoj teritori smederevskoj stradali su M.M. (18), N.S. (21), L.M. (20), N.M. (15) i A.M. (18).

Ima dosije, ali nije osuđivan, prenosi Telegraf.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh