Region

Tragično okončana potraga u Srbiji: Pronađeno tijelo jednog od dvojice utopljenika u Novom Pazaru

Novopazarska policija i mještani pronašli su tijelo S. Z. koji se u četvrtak ujutro utopio kada je upao u nabujalu rijeku Trnavicu.

potraga u Srbiji - AA

Njegovo tijelo primjetili su mještani naselja Postenje, pet kilometara nizvodno od mjesta gdje se utopio. Tijelo utopljenika nalazilo se na lijevoj obali rijeke.

Za drugim muškarcem tragaju pripadnici Žandarmerije koji su opremljeni čamcem i sajlama. Zbog velike količine mulja i mutnoće vode oni su odustali od ronjenja pa za tijelom tragaju pretragom obale i priobalja.

Žandarmerija, vatrogasci, pripadnici policije i građani podijeljeni su u više grupa i pretražuju lijevu i desnu obalu rijeke Raške. Postoji mogućnost da se tijelo nalazi u tri rijeke, Trnavicu koja se uliva u Jošanicu, a onda ova u Rašku.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, zajedno sa načelnikom Policijske uprave u Novom Pazaru Nerminom Ljajićem, pomagao je pripadnicima Žandarmerije koji pretražuju teren.

U Novom Pazaru još uvijek je na snazi vanredna situacija koja je proglašena u četvrtak prije podne. Zbog velike količine kiše koja je pala izlile su se rijeke Trnavica, Jošanica, Banjska i Raška.

Poplavljeno je više desetina kuća i drugih objekata, a oštećeno je više putnih pravaca. Dva muškarca nastradala su dok su pokušavali da utvrde riječnu obalu. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh