Region

Preminula majka najveće bebe rođene u Hrvatskoj: ‘Ivani je srce stalo, nije se probudila’

Nakon smrti supruge Ivane (40), Željko Tobijaš sad mora sam brinuti o tri sina školarca koji još ne vjeruju da više nemaju mamu

Ivana - Pixsell

Bili smo kod njih večer nakon Nove godine. Sjedili smo i pričali i sve je bilo u redu. U noći oko pola tri nazvao me šogor Željko i rekao mi da je Ivana preminula. Zaspala je i više se nije probudila. Imala je samo 41 godinu, kroz suze nam priča Katarina Tobijaš, šogorica preminule Ivane. Ova majka iza sebe je ostavila neutješnog supruga i tri sina, još školarce. Javnosti je postala poznata nakon što je 14. lipnja 2010. u jutarnjim satima u pakračkoj bolnici rodila sina teškog 6280 grama i dugačkog 56 centimetara. Kao i dvojicu starijih sinova, na svijet ga je donijela carskim rezom i nije mogla zamisliti da će završiti u novinama i biti najpoznatija beba u Hrvatskoj.

– Očekivala sam da ću roditi veću bebu, tjedan dana prije porođaja bio je težak pet kilograma, ali baš tako veliku, to nisam mogla ni sanjati, Od prvog dana nosio je robicu veličine za tromjesečne bebe. Pripremili smo pelene, ali su mu bile male, morali smo kupiti veće – prisjetila se nedavno mama Ivana.

Sa srčanim problemima borila se godinama i uredno kontrolirala. Pazila je na sebe i na zdravlje najviše zbog sinova koje je beskrajno voljela i silno se trudila oko njih te supruga Željka, s kojim je bila u sretnom braku. Sa svojom malom skladnom obitelji dočekala je i 2023. godinu, od nje očekivala puno te se veselila životu i mnoštvu planova koje je imala. Samo tri dana kasnije zauvijek je zaspala i iza sebe ostavila veliku prazninu.

Njezina smrt duboko je uzdrmala njezine sinove i supruga koji se sad mora sam brinuti o njima. Kao svaka hrvatska obitelj, i oni su imali kredite, koji su sad ozbiljno narušili njihovu financijsku situaciju. Željko mora poravnati i zatvoriti račun preminule supruge, koja je bila nositeljica kredita i koji je podigla prije godinu dana. Sa sinovima je ostao na jednoj plaći koja mu mora biti dostatna za režije i njihovo izdržavanje.

– Nikad nisu tražili pomoć, radili su i imali dovoljno za normalan i pristojan život. Moj šogor sad od svoje plaće ne može podmiriti taj kredit jer mora skrbiti o maloljetnim sinovima. Evo, baš smo 22. siječnja pokrenuli humanitarni rukometni turnir kako bismo skupili neki novac da mu olakšamo situaciju i da pregrmi ovo teško razdoblje – rekla nam je Katarina.

Svi koji mogu i žele pomoći ocu Željku da što prije sastavi komadiće svoga života i krene naprijed mogu to učiniti uplatom na račun otvoren kod Privredne banke Zagreb:

Željko Tobijaš, Novska,

Tekući račun u eurima:

IBAN:
HR83 2340 0093 2043 4659 3

SWIFT adresa (BIC):
PBZGHR2
Narukvica za bebe nije stala na ruku

Ivana je tog vrućeg lipnja u rodilište došla s robicom veličine 56. No, prva odjeća koju su Dariju odjenuli nakon rođenja bila je veličine 72, koju nose tromjesečne bebe. Čak mu ni narukvica s brojem koju nose mame i bebe u rodilištu nije stala na ruku. – Kad se rodio, bio je težak kao dvije prosječne bebe – prisjetila se Ivana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh