Region

MILANOVIĆ O 9. JANUARU: SVAKO MOŽE DA SLAVI ŠTA HOĆE, PROGLASITI NEŠTO NEUSTAVNIM JE GLUPOST

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas, povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, da svako može da slavi šta god hoće i da je proglasiti nešto neustavnim obična glupost.

“Ustavni sud BiH ima stranaca. Kad se Ustavni sudovi bave simboličnim stvarima kao što su praznici, nije dobro. Oni (u Republici Srpskoj) misle da je to praznik njihove države u državi. Državu u državi su dobili, voljom i Hrvata, predsjednika (Franje) Tuđmana i naših predstavnika u Dejtonu. Nećemo osporavati njen opstanak”, rekao je Milanović i istakao:

“A , šta će oni tamo da slave, 1. mart ili 9. januar, to je manji problem. Problem je kad se govori o razbijanju BiH, to nije produktivno ni realno.

On (Dodik) će sam ocijeniti šta mu je pametno govoriti”.

Milanović je, nakon obilaska zemljotresom pogođenog područja Banije, komentarisao je i odlikovanje koje je predsjednik Republike Srpske dodijelio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i smatra da je to bilo pogrešno, ali i nebitno.

“Mislim da je pogrešno što je Dodik odlikovao Putina. Dodik je bio i može i dalje biti saveznik Hrvata u BiH, onda i Hrvata u Hrvatskoj i hrvatske vlasti u borbi za njihova prava. Ali u BiH, ne izvan nje. BiH bez Srba nema. Pustimo odlikovanje, ono je sporedno. Ne vidim politički imperativ da svi Hrvati žive u istoj državi, to je nemoguće”, rekao je Milanović, prenijeli su hrvatski mediji,piše Crnahronika


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh