Politika

Kordić: Do kraja sedmice bit će poznata lokacija dočeka Nove godine

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u utorak je u izjavi za Fenu kazao kako trenutno intenzivno rade na usaglašavanju oko lokacije za doček Nove godine te da će do kraja sedmice javnost upoznati s lokacijom dočeka.

Mostar - fena

– Svaku lokaciju koju razmatraju od početka treba nekoliko suglasnosti, od tima za organizaciju, od izvođača, kao i od MUP- a- kazao je Kordić.

Dosada se kao mjesto održavanja novogodišnjeg slavlja spominjao parking između zgrade HNK i zgrade federalne Vlade. U ponedjeljak jutro Mostar je osvanuo oblijepljen plakatima na kojima stoji ”Najluđa noć na kostima Bošnjaka”, ”Nova 2024. ne na Lakišića haremu, ”Oteto-prokleto”.

Ljetos su u Mostaru održani protesti protiv izgradnje zgrade HNK Mostar u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar. Iz Medžlisa Islamske zajednice Mostar tvrde kako je riječ o nelegalnoj gradnji zgrade HNK na nekadašnjem lokalitetu Lakišića harema.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ranije je izjavio kako nema ništa sporno oko gradnje zgrade HNK Mostar.

”Doček Nove godine neće biti održan na dijelu lokaliteta nekadašnjeg Lakišića harema. To smo jasno tražili od gradonačelnika i tako će i biti”, poručio je mostarski gradski vijećnik Adil Šuta na svom Facebook profilu.

”Španski trg mjesto je za velike događaje, pa tako i za doček Nove godine. Jasno smo istaknuli da je ovo ‘prst u oko’ Bošnjacima Mostara i da se organizatori navedene manifestacije ne igraju sa našim osjećajima”, napisao je ranije Šuta, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh