Politika

Dodik pisao Viškoviću: Evo šta očekuje

Dodik smatra da je neophodno zadužiti sve državne organe uprave da dosljedno primjenjuju akte Narodne skupštine i Vlade RS

Predsjednik RS Milorad Dodik uputio je pismo premijeru Radovanu Viškoviću u kojem navodi da očekuje da Vlada zauzme stavove o zaštiti prava i interesa RS i pripremi dokumente koji će poslužiti za raspravu u Narodnoj skupštini u vezi sa Zakonom o nepokretnoj imovini.

Dodik smatra da je neophodno zadužiti sve državne organe uprave da dosljedno primjenjuju akte Narodne skupštine i Vlade RS, nakon nedavne odluke Ustavnog suda BiH kojom je odredio privremenu mjeru protiv primjene Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti RS.

Citirajući odredbe Dejtonskog sporazuma u Ustava BiH, Dodik u opširnom u pismu, koje prenosi Srna, navodi Viškoviću da je neophodno sagledati sve aspekte navedenih problema koji ograničavaju RS u primjeni njenih ustavnih prava i obaveza.

Na kraju pisma Dodik naglašava Viškoviću da očekuje da Vlada RS zauzme stavove o zaštiti prava i interesa RS i pripremi dokumente koji će poslužiti za raspravu na Narodnoj skupštini RS.

– Smatram da je neophodno zadužiti sve državne organe uprave da dosledno primjenjuju akta Narodne skupštine i Vlade – naveo je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh