Politika

Višković: RS neće odustati od projekta gasifikacije

Gasifikacija RS i izgradnja dvije gasne elektrane godinama čekaju saglasnost državnih institucija BiH.

Radovan Višković - Blic.rs

Podsjećajući na dogovor stranaka koje su formirale parlamentarnu većinu da jedni drugima neće opstruisati projekte, predsjednik Vlade Republike Srpske pozvao je danas Savjet ministara da konačno zaključi Sporazum sa Srbijom o gasovodu “Nova istočna interkonekcija BiH-Srbija”.

Višković je pozvao na poštovanje dogovora, poručujući da su opstrukcije neprihvatljive.

Republika Srpska nema ništa protiv toga da oni grade “južnu interkonekciju”. Odluke Republike Srpske se moraju poštovati, a nama je od vitalnog interesa gasifikacija Srpske. Nažalost, nekoliko godina se čeka da Savjet ministara donese odluku da gasovod prođe ispod Drine u okoline Bijeljine kako bi išli dalje i radili višemilionske projekte za Srpsku i to ne možemo tolerisati – rekao je Višković za RTRS.

On je porčio da treba raditi u interesu svih građana i da je gasifikacija veoma važan projekat za Republiku Srpsku od kojeg neće odustati.

Višković je izrazio nadu da će Savjet ministara ove sedmice donijeti pozitivnu odluku i konačno dati saglasnost za potpisivanje Sporazuma sa Srbijom o gasovodu “Nova istočna interkonekcija BiH-Srbija”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh