Politika

Vučić: Ako je za Kurtija završeno pitanje statusa Kosova, i za mene je

Kurti se oslanja na silu velikih i moćnih zemalja sa Zapada i računa da će one biti te koje će primorati Srbiju da nešto prihvati, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić - Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da povodom nastavka pregovora sa Prištinom “nema previše nade, već da postoji strah od budućih događaja“.

Vučić boravi u dvodnevnoj posjeti u Norveškoj, odakle je rekao da, ukoliko premijer Kosova Albin Kurti kaže “da je za njega završeno pitanje statusa, da to može reći i on.

Ja na jednom važnijem aktu baziram tu svršenost statusnog pitanja, a to je povelja Ujedinjenih nacija i Rezoluciji 1244. Kurti se oslanja na silu velikih i moćnih zemalja sa Zapada i računa da će one biti te koje će primorati Srbiju da nešto prihvati – izjavio je Vučić.

Vučić je dodao kako su “pristisci na Srbe na Kosovu sistematski progon“.

– Što se nas tiče, naše je da budemo uz svoj narod, da gledamo kako da pomognemo svom narodu – rekao je Vučić i dodao:

Meni ne mogu ništa, niti imam račune, niti imam nekretnine u inostranstvu. Da me ucjenjuju bilo čime, besmisleno je, posljednji mi je predsjednički mandat, jedino mogu da ucjenjuju Srbiju, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh