Kultura

Održan tradicionalni Božićni koncert HKD Napredak u Mostaru

Tradicionalni Božićni koncert Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Glavna podružnica Mostar, održan je u franjevačkoj kapelici crkve svetog Petra i Pavla u Mostaru.

Tradicionalni Božićni koncert - Twitter

Kako je Božić vrijeme darivanja, iz mostarskog Napretka odlučili su građanima pokloniti koncert, na kojem su izvedene tradicionalne božićne pjesme, piše BHRT.

Publika je imala priliku uživati u instrumentalno vokalnom nastupu Napretkovog tria SENSO kojeg čine Monija Jarak – Mikulić, mecosopran, Marijana Pavlović, klavir i Elina Gvozdić, violončelo. Za Mostarsku publiku pripremljen je poseban program božićnih pjesama.

“Poput Svi na zemlji, Narodi nam se veseliti, Navješćujem, a pored njih i neke klasične kompozicije poput Šubertove uspavanke, Ave Maria ali i neke obrade popularnih božićnih pjesama poput Svete noći”, kaže mecosopran Monija Jarak Mikulić.

2022. godina je godina u kojoj je Hrvatsko kulturno društvo Napredak obilježio svojih 120 godina postojanja. Ovogodišnji božićni koncert zapravo je kruna cijelogodišnjeg rada na ovom velikom jubileju, poručuju iz Napretka.

“Znate da smo kroz sve podružnice organizirali brojne kulturne događaje, u Sarajevu nedavno i svečanu akademiju i Božićni koncert i evo večeras u Mostaru završavamo taj krug i nadamo se da ćemo svi sretno ući u 2023. godinu, i da će Napredak nastaviti radi kao i do sad”, ističe predsjednik HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, Miroslav Landeka.

Mostarski Napredak izdvaja se po broju kulturnih sadržaja u velikoj Napretkovoj porodici koja broji više od 20 hiljada članova, u Bosni i Hercegovini, Austriji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. Jedan od njih je svakako i „Božićni koncert“ koji tradicionalno pred kraj godine poklone Mostarcima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh