Crna hronika

Raspisana potjernica za osuđenim pedofilom iz Banjaluke

Već 24 časa policija u Banjaluci nije locirala niti uhvatila Ivicu Miškovića osuđenog pedofila koji je pobjegao kroz prozor Osnovnog suda u Banjaluci nakon što mu je izrečena presuda za seksualno zlostavljanje devetogodišnje unuke. Dan poslije njegovog bijega o svemu se oglasio i Osnovni sud u Banjaluci.

Ivica Miskovic - screenshot

Iz ove pravosudne institucije tvrde kako se ne mogu izjašnjavati na okolnosti pod kojima je optuženik pobjegao iz prostorija suda, te kako je adresa za odgovore na ta pitanja Sudska policija Republike Srpske.

U saopštenju sud navodi da je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci polovinom 2021. godine podnijelo sudu prijedlog za određivanje pritvora i izdavanje potjernice po kojoj je Ivica Mišković uhapšen godinu dana poslije i sproveden u Kazneno popravni zavod u Banjaluci, nakon čega je protiv njega podignuta i optužnica.

“Ovaj sud je na sjednici vijeća održanoj dana 07.11.2023. godine, donio i nakon toga javno objavio Presudu kojom je optuženom I.M., koji je počinio četiri krivična djela Obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina iz člana 172. stav 7. u vezi sa stavom 3. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a shodno odredbama člana 42., 46. i 52. Krivičnog zakonika Republike Srpske, za svako pojedinačno od četiri izvršena krivična djela utvrdio kaznu zatvora u trajanju od po 1 (jednu) godinu i 2 (dva) mjeseca, te primjenom odredbi za odmjeravanje kazni za krivična djela učinjena u sticaju iz člana 56. stav 2. tačka 3) Krivičnog zakonika Republike Srpske optuženog I.M. osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine”, naveli su u saopštenju ističući da su istovremeno donijeli odluku o produženju pritvora Miškoviću sve do pravosnažnosti presude, nakon čega je on pobjegao iz prostorija Osnovnog suda. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh