Crna hronika

Oglasili se iz MUP-a KS o studentici koja je veličala zločince

Slađana Todić, studentica sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije 11. jula na svom Instagram profilu iznijela sramotne izjave.

Slađana Todić - MUP KS/PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Veličala je Ratka Mladića osuđenog pred Haškim tribunalom za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine te sramotno kazala: “Nek’ smo vas pobili, odje*i”. Nakon uznemirujuće objave, njene kolege, studenti, najavili su okupljanje u znak protesta.

“Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo zaprimila je više prijava povodom ovog događaja. Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji se izjasnio da se navedeni događaj kvalifikuje kao krivično djelo Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a KZ BiH, te da se kompletan operativni materijal dostavi u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.” kazali su iz MUP-a KS, piše BosnaInfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh