Crna hronika

Policijski službenici u BiH u obavezi da uhapse Mirnesu S.?

SIPA je obavještena da se Mirnesa Bešlić, njemačka državljanaka porijeklom iz Busovače nalazi na interpolovoj crvenoj potjernici koju je raspisala Njemačka, a policijski službenici ove agencije su dobili nalog, da je ukoliko je identifikuju liše slobode, nakon čega bi bila predata njemačkim vlastima potvrđeno je za N1 iz ove Agencije.

Mirnesa - screenshot

“Za navedenu osobu raspisana je međunarodna crvena interpolova potjernica. SIPA je samo obavještena, i ukoliko je identifikuju policijski slubenici ove agencije dužni su da je liše slobode, nakon čega bi bila predata Njemačkoj“, kazali su za N1 u službi za odnose s javnošću ove Agencije.

Za očekivati je da su isto naređenje dobili pripadnici drugih agencija. Da je obavještenje Interpola Wiesbaden stiglo da se naslutiti i iz odgovora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. To je prva adresa za prijem takvih infomracija, ali o tome nisu željeli davati informacije.

“Obavještavamo Vas da sve informacije koje eventualno zaprimimo od Interpola Wiesbaden su namijenjene samo za policijsku i sudsku upotrebu, odnosno službi za provođenje zakona, što nas sprječava da, u interesu istrage, u ovom trenutku otkrivamo bilo kakve informacije u konkretnom slučaju“, odgovorili su iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Njemačka policija je i javno saopštila da su njihove oči usmjerene na Balkan. Do sada Mirnesa S. koja se sumnjiči da je ukrala milion evra u Študgartu nije pronođena.

Postoje indicije da bi se mogla naći u regiji, no ništa ne ukazuje da je ušla u Bosnu i Hercegovinu. Granična policija Bosne i Hercegovine slučaj nije komentarisala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh