BiH

Lijepe vijesti: Ponovo uspostavljena željeznička linija Sarajevo – Ploče

Željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo – Čapljina i dalje prema Pločama, je u potpunosti uspostavljen nakon saobraćajne nesreće u kojoj je pet vagona teretnog voza iskočilo iz šina i prevrnulo se u mostarskom naselju Opine.

“Saobraćaj je u potpunosti uspostavljen danas u 14:10 sati, nakon okončanja radova na sanaciji pruge koja je bila oštećena usljed vanrednog događaja u nedjelju u stanici Mostar Teretna. Time su se ostvarili uvjeti za neometano prometovanje putničkih i teretnih vozova”, saopšteno je iz Željeznica Federacije BiH.

Podsjećamo, u ovom slučaju nije bilo povrijeđenih osoba, a nastala je materijalna šteta o kojoj još nije ništa detaljnije saopšteno.

Inače, voz Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) je prevozio šećer za industrijske potrebe.

Prevrnuti vagoni i šteta su uklonjeni te sada vozovi ponovno imaju prohodnu prugu za kretanje, piše portal Hercegovina.info.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh