BiH

Velež i ove godine organizuje Februarski turnir

Februarski turnir će u subotu imati jubilarno 30. izdanje, drugo nakon obnavljanja. I ove godine će se takmičiti juniorske selekcije, a osim organizatora učešće će uzeti Budućnost iz Podgorice, Šibenik, i Igman iz Konjica.

FK Velež / PR -Haber.ba

Svečano otvaranje planirano je na pomoćnom terenu stadiona “Rođeni“ u subotu od deset sati. O organizaciji, tradiciji i očekivanjima na konferenciji za medije govorili su direktorica FK Velež Samra Eminović, direktor Omladinske škole “Muhamed Mujić“ – Anel Karabeg, te trener juniorske selekcije Adis Obas.

Veliki i značajan datum za naš grad. Drago nam da dajemo doprinos u tom slavlju. Februarski turnir ima tradiciju.

Učestvovali su nekad elitni klubovi iz regiona i države i nadamo se da će turnir biti uspješan, te da ćemo ostvarivati dalje saradnje, izjavila je Eminović.

Karabeg se pohvalio prošlogodišnjom organizacijom, kada je turnira nakon 31 godinu obnovljen.

– Bilo je tad sve uredu. Za nas je osim organizacijskog dijela, turnir bio uspješan i rezultatski, jer smo ga osvojili. Zahvaljujem i ovim putem klubovima koji su potvrdno odgovorili na naše pozive za učešće, rekao je.

Adis Obad nije imao sreću kao igrač Veleža biti učesnik turnira, ali se raduje što će u subotu prvi put biti učesnik u ulozi trenera.

– Čast mi je i privilegija. Ovo je jak turnir sa velikom tradicijom. Nadam se da ćemo osvjiti prvo mjesto i odbraniti naslov od prošle godine. Pripremamo se i mogu garantovati da će igrači dati sve od sebe kako bi ispunili naša očekivanja, naveo je Obad.

Prvi meč u 11 sati u subotu igraju Velež i Šibenik, dok će po završetku Šibenik i Igman. Finalni susret planiran je istog dana od 17:45 sati, nakon čega će uslijediti ceremonija proglašnja najboljih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh