BiH

BIHAMK: Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Banja Luk

Zbog niske temperature vozače upozoravamo na moguću poledicu na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trrenutnim uvjetima i stanju na putevima. Ne krećite na put bez zimske opreme i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog većeg odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Jajce-Crna Rijeka, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh